Het verhaal van De Loskade

Het verhaal van De Loskade

Hoe wonen in de toekomst eruitziet, dat hebben we zelf in de hand. Bij pilotproject De Loskade in Groningen is er dan ook volop ruimte om toekomstdromen actief na te jagen. Ruimte om te experimenteren met nieuwe combinaties van innovaties op het gebied van wonen, mobiliteit, energie en materialen. Ruimte om de komende jaren samen te experimenteren met remontabele huizen: huizen van materialen die demontabel en herbruikbaar zijn.

En dat in een circulaire short stay wijk die niet tijdelijk oogt, maar het wel is. Ons doel is om samen met jou al vandaag het wonen van (over)morgen te kunnen beleven. Daarom experimenteert Van Wijnen hier samen met haar partners in de circulaire wijk van overmorgen.

De circulariteit van De Loskade vind je niet alleen terug in de huizen. Op het binnenterrein is ruimte voor een grote variƫteit aan biologisch gekweekte bloeiende planten, eetbare kruiden en bloemen: een ware bijenoase. Een ondergrondse regenwaterbuffer zorgt ervoor dat deze tuin op natuurlijke wijze water krijgt: hergebruik van water dus. De bestrating en lichtmasten (voorzien van hightech led-armaturen) in de binnentuin zijn voorbeelden van hergebruik. Zo geniet de hele wijk van het verhaal van De Loskade.

Wil jij ook deel uitmaken van het verhaal van De Loskade en hier een huis huren?

Bekijk het actuele aanbod