Partner – VM-Consultancy

5 juni 2019
De Loskade Groningen VMConsultancy

Zonder partners kunnen we De Loskade niet waarmaken, daarom vinden wij het tijd om onze partners in het zonnetje te zetten. Vandaag is de beurt aan VM Consultancy. We spraken met Vincent Martijn, eigenaar van het bedrijf. “In november 2018 heb ik contact gezocht met Van Wijnen. Wij dachten dat we als team VMC (VM Consultancy) goed konden helpen bij het realiseren/ontwerpen van de locatie De Loskade en dat bleek zo te zijn. Projectontwikkelaar Noor vindt onze hulp heel comfortabel. Ook past het project goed bij de ontwikkeling, helemaal voor onze afstudeerders”, vertelt Vincent met een lach.

Vroeger is Vincent vijf jaar projectleider geweest bij een installateur. “Dit was destijds vaak in samenwerking met Van Wijnen. In deze tijd heb ik heel veel kennis opgedaan”, vertelt Vincent. Sinds 2015 runt hij zijn eigen bedrijf VM Consultancy na werkzaam geweest te zijn bij Grontmij. VM Consultancy is een energie- en installatiemanagementbureau, dat voornamelijk utiliteits- (zorg-, school- en kantoor-) en woningbouwcomplexen doet. “We zijn altijd gericht op energie en installatietechnische oplossingen. Hierbij werken we ook steeds meer met Van Wijnen, net als op De Loskade nu”, gaat Vincent verder. “Onze belangrijkste missie is een duurzaam gebouw ontwerpen, dat tegelijkertijd ook energiezuinig en comfortabel is. De uitdaging zit hem in het evenwicht van die drie componenten”, vult hij aan. 
Vincent gelooft in een collectieve samenwerking. “We kijken naar wat de omgeving ons biedt en werken liever samen, dan in ons eigen coconnetje”, vertelt hij. De kunst is om een warmte en koude energiehuishouden zo efficiënt mogelijk te verdelen, dat houdt in dat het verbruik van energie goed verspreid wordt over de dag. Hoe meer huizen, hoe beter. Maar nog beter is een grote gebiedsontwikkeling, die bestaat uit panden met verschillende gebruikersfuncties. “Denk bijvoorbeeld aan een kantoorpand bij een woonwijk. Het kantoor gebruikt overdag energie en ’s avonds gebruiken vooral de woningen energie”, gaat Vincent verder. Zo deel je een energiehuishouden zo efficiënt mogelijk in.

Wat is jullie rol bij De Loskade? “Wij hebben een smart grid voor De Loskade ontworpen, die we het hart van de hele locatie noemen. Wij plaatsen als het ware het hart van de wijk en de energie wordt van daaruit verdeeld over alle 46 verblijven”, antwoordt Vincent. “De mini gebiedsontwikkeling op De Loskade heeft ons vooral getriggerd. Hoe gaat het energiehuishouden er uitzien? En zal alles uitpakken zoals we het bedacht hebben? Dat zijn vragen die het meest interessant zijn voor ons”, vult hij aan. “Als je niet bezig bent met vandaag of morgen, maar juist met overmorgen dan zit je bij de Loskade goed. Je moet alleen mee willen werken als je bezig bent met toekomstbestendig maken van je bedrijf en als je een passie hebt om te willen denken aan alles waar de Loskade voor staat.” Op de vraag of hij een nachtje op De Loskade wil slapen, antwoordt hij: “Dat lijkt me cool, maar dan wel twee nachtjes want dan ervaar je de woning een hele dag!”

De Loskade Groningen VMConsultancy
De Loskade Groningen VMConsultancy

Interesse om te huren?

Bekijk het actuele aanbod