De Loskade

De Loskade in Groningen is de circulaire wijk van overmorgen. Een wijk die ontwikkeld is door Van Wijnen. De Loskade bestaat uit tijdelijke 46 huureenheden. Van Wijnen introduceert op De Loskade een compleet nieuwe lijn met circulaire woonproducten van Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonproduct van Van Wijnen. Alle woonproducten op de Loskade zijn circulair, voorzien van biobased projecten en aangesloten op een grijswatersysteem.

Je kunt de compleet ingerichte eenheden tijdelijk huren. De 46 eengezinshuizen en studio’s zijn geheel remontabel: de materialen zijn herbruikbaar en gemakkelijk te demonteren.

Van Wijnen huurt de locatie op het Suikerterrein tot 2030. Dit betekent dat de complete wijk na de huurperiode volledig gedemonteerd wordt om ergens anders opnieuw te worden opgebouwd.

Loskade, Groningen

Waarom circulair bouwen?

Bouwen heeft een enorme impact op de aarde. 17 procent van de drinkwaterconsumptie, 33 procent van de CO2-emissie, 30 procent van het afval en 45 procent van het wereldwijde grondstoffengebruik komt voor rekening van de bouw. Dit is de impact die de bouwwereld heeft op de aarde. En dat stelt ons voor uitdagingen.

Vanuit de visie dat Van Wijnen samen wil bouwen aan ruimte voor beter leven, zijn we serieus op zoek gegaan naar duurzame oplossingen. Doel is om de footprint van alle Van Wijnen-projecten vanaf 2025 tot een absoluut minimum te beperken.

De Loskade is het resultaat van de stappen die Van Wijnen heeft gezet om toekomstbestendig te worden. Hoe gaan we zo verantwoordelijk mogelijk om met de grondstoffen, mensen en tijd? Het antwoord van vandaag is dat we onze schaarse grondstoffen zo moeten inzetten dat een gebouw uiteindelijk niet gesloopt hoeft te worden. Hierdoor zullen de waardevolle grondstoffen niet meer als afval eindigen.

Loskade, Groningen

Wil jij ook deel uitmaken van het verhaal van De Loskade en hier tijdelijk huren?

Bekijk het actuele aanbod